Yangın Kapısı Fiyatları Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın emin tahliyesini esenlamalıdır.

Bu sebeple bina içinde herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele düzenındığında yangın bapsı özellikleri arasında;

Yangın en mühlik risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, insan tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol altında tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik takkadak kapının kolaylıkla açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en baz kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın yönetmeliğine amelî bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın çıkan ortamla ilişkinin Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kesilmesi ve insanların ve dayalı dokumanın güvenliğini sağlayıcı bapya yangın bapsı adı verilmektedir.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yangın kapıları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın intikalini makul bir devran aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayan kapılardır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler göz önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle selim bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama kılmak bâtınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya yapı denetiminden mesul özel kasılmalardan düşünüm koymak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari binasına orantılı yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanım amacına münasip türler yeğleme edilebilir.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar normal kapı kolu kabilinden olur.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy tütünın ve yüce ısının dünyaarı çıkmasını önlemek sinein bapnın sapa berk kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nispetle, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page